Kisberény, Petőfi S. u. 1/D.
Tel: 06 20 385-1890
E-mail: info@jogakozpont.com
Életegyensúly Alapítvány Jógaközpont
Vissza a kezdőoldalra Alapítványunk célja Jógáról általában, jóga típusai, jógatábor Masszázsról általában, masszázs technikák Reflexológiáról általában Aktualitások, hírek, újdonságok! Kapcsolatfelvétel

Masszázs

A masszázs mechanikai hatására a szervezetben sokrétű változások jönnek létre. Fokozódik a vér- és nyirokkeringés, gyorsul az anyagcsere, emelkedik a testhőmérséklet, fokozódik a kiválasztás. A hámsejtek szaporodása gyorsul, ezáltal a bőr ellenállóbb, feszesebb, rugalmasabb lesz. A külső elválasztású mirigyek működését is egyenletesebbé teszi. A test térfogata csökken. A folyamatos kezelés hatására megszűnnek a bőr alatti kötőszövetben levő feszülések, letapadások. Megszűnik az izmok fáradtságérzete. Javul a vérellátás, a szövetek oxigén és tápanyag-ellátása.

masszazs

A masszázs története

A masszázs szó a görög masszeín, azaz gyúrni igéből ered, amely az egyik manapság is használatos masszázstechnika neve. A masszázs szinte egyidős az emberiséggel. A masszázst és a kézrátételt a történelem előtti időkben a sámánok és gyógyítók már alkalmazták különböző kultikus és gyógyító rítusok során. Masszázst és reflexológiát ábrázoló falfestményeket találtak egy orvos szakkarai sírjában, s egyiptomi, perzsa és japán orvosok leírásaiban is olvashatók a masszázs használatának előnyeire tett utalások. A történelem során rendszeresen felbukkant a masszázs: az indiai Ájurvédában éppúgy olvashatunk róla, mint Homérosznál vagy az ókori görög orvosi szövegekben.

Hippokratész (i.e. 460-377) a szervezet egészséges működéséhez szükségesnek tartotta a friss levegőt, a megfelelő táplálkozást, testmozgást, gyógyfürdőt és masszázst.

A XXI. századra a masszázs az egyik legfontosabb kiegészítő kezeléssé nőtte ki magát, és a többivel egyenrangú gyógyítási módszernek tekintik. Társadalmi hovatartozásra való tekintet nélkül sokan alkalmazzák, és fontos szerepet kap az egészség mindennapi megőrzésében.

Jógaközpont
Masszázs
Reflexológia
Alapítvány
Bemutatkozás
Jógáról általában
Hatha Jóga
Kaya Kalp Jóga
Ászanák
Pranayama
Meditáció
Képgaléria
Videó
Órarend
Jóga nidra
Masszázsról általában
Reflexológia
Alapítványunkról
Dokumentumok
Szervezeti adatok
Elérhetőség
Támogatások