Kisberény, Petőfi S. u. 1/D.
Tel: 06 20 385-1890
E-mail: info@jogakozpont.com
Életegyensúly Alapítvány Jógaközpont
Vissza a kezdőoldalra Alapítványunk célja Jógáról általában, jóga típusai, jógatábor Masszázsról általában, masszázs technikák Reflexológiáról általában Aktualitások, hírek, újdonságok! Kapcsolatfelvétel

Jóga nidra

Jóga Nidra különleges mélyrelaxációs módszer, melynek segítségével megvalósítható a teljes fizikai, mentális, és érzelmi relaxáció.
A jóga nidra rendszeres, napi gyakorlásával nő a fizikai és szellemi teljesítőképesség, javul a koncentráció és a memória.

A jógában már több ezer éve ismert a tudatnak egy olyan állapota, amely különbözik a három, általánosan ismert és feltérképezett tudatállapottól. Ez a három állapot az ébrenlét, az álmodás és a mély alvás

A modern tudomány a közelmúltban felfedezett az ébrenlét és az álmodás közti területen egy negyedik állapotot is. Ezt a jógában az "alvás nélküli alvás, vagy dinamikus alvás" állapotaként több ezer éve ismerik. Ebben az állapotban valósítható meg a legtökéletesebb relaxáció, amely tökéletes pihenést biztosít a testnek és a tudatnak.

A jógában az erre kifejlesztett módszert nevezik Jóga Nidrának. A módszer nagyon hatásos és nagyon egyszerű. Úgy tartják, hogy 30 perc jóga nidrában töltött idő felér 4 óra alvással. Nem kell hozzá más kellék, mint egy vékony szivacs vagy matrac. Erre lefekszünk, és az instruktor egyszerű utasításait követve végezzük a gyakorlatot. Ez abból áll, hogy a figyelmünket az utasításoknak megfelelően, meghatározott sorrendben a test különböző részeire irányítjuk.

 
Jógaközpont
Masszázs
Reflexológia
Alapítvány
Bemutatkozás
Jógáról általában
Hatha Jóga
Kaya Kalp Jóga
Ászanák
Pranayama
Meditáció
Képgaléria
Videó
Órarend
Jóga nidra
Masszázsról általában
Reflexológia
Alapítványunkról
Dokumentumok
Szervezeti adatok
Elérhetőség
Támogatások