Kisberény, Petőfi S. u. 1/D.
Tel: 06 20 385-1890
E-mail: info@jogakozpont.com
Életegyensúly Alapítvány Jógaközpont
Vissza a kezdőoldalra Alapítványunk célja Jógáról általában, jóga típusai, jógatábor Masszázsról általában, masszázs technikák Reflexológiáról általában Aktualitások, hírek, újdonságok! Kapcsolatfelvétel

Jóga

A jóga gyakorlatai megmozgatják, és kiegyensúlyozott működésre ösztönzik a test izmait, izületeit, a csontrendszert, a belső szerveket, az érrendszert. A merev izomzat a jóga hatására fokozatosan lazul, rugalmasabbá válik. A jóga gyakorlásával belső harmóniát, egyensúlyt alakíthatunk ki magunkban. Rohanó életünkben nem szánunk elég időt ellazulásra. Ebben segítenek a relaxációs és meditációs gyakorlatok. A jóga nidra / mélyrelaxáció/ egy hatásos módszer arra, hogy elősegítse a teljes fizikai, mentális és érzelmi ellazulást.

A jógáról általában

A jóga szó a szanszkrit judzs szótőből ered. Jelentései: megfeszítés, iga, eggyé válás, egyesülés. A jóga az egyéni tudat és az univerzális tudat egyesüléseként magyarázható. A jóga a test, a tudat és az érzelmek egyensúlyba hozását, azok harmonikus összhangját jelenti. A jóga a helyes életmód tudománya. A jóga különböző rendszerei csak kiindulási pontjukban különböznek egymástól, de a lényege és célja valamennyinek ugyanaz: a tökéletes önismeret, amely feltétlen önfegyelemmel érhető el. A karma jóga az önzetlen szolgálat jógája, megtanítja az egyént az önzetlen cselekvésre, arra, hogy tetteiért ne várjon semmiféle jutalmat.

Bhakti jóga az odaadás jógája, Istent, mint a megtestesült szeretetet imádja. Djána jóga a tudás, vagy bölcsesség jógája. Az intellektuális tudás gyakorlati bölcsességgé való átalakítása a célja, elméjével megvizsgálja a jógi annak igaz természetét. Rádzsa jóga: királyi út, a test és az elme uralmának tudománya. Nyolc fokozatra oszlik:

Jámák - erkölcsi tiltások
Nijámák - erkölcsi előírások
Ászanák - jóga pózok
Pránájama - légző gyakorlatok
Prátjáhara - érzékek visszavonása
Dharana - koncentráció
Djána - meditáció
Szamathi - tudat feletti állapot

A jóga nem más, mint gyakorlás és önfegyelem. / Patanjali /

Jógáról általában Bemutatkozás Képgaléria Bejelentkezés Jóganidra
Hatha Jóga Kaya Kalp Jóga Videó Órarend Jógatábor
Jógaközpont
Masszázs
Reflexológia
Alapítvány
Bemutatkozás
Jógáról általában
Hatha Jóga
Kaya Kalp Jóga
Ászanák
Pranayama
Meditáció
Képgaléria
Videó
Órarend
Jóga nidra
Masszázsról általában
Reflexológia
Alapítványunkról
Dokumentumok
Szervezeti adatok
Elérhetőség
Támogatások