Kisberény, Petőfi S. u. 1/D.
Tel: 06 20 385-1890
E-mail: info@jogakozpont.com
Életegyensúly Alapítvány Jógaközpont
Vissza a kezdőoldalra Alapítványunk célja Jógáról általában, jóga típusai, jógatábor Masszázsról általában, masszázs technikák Reflexológiáról általában Aktualitások, hírek, újdonságok! Kapcsolatfelvétel

Ászanák, jógapózok

Ászanák szisztematikusan edzik a test minden részét, megnyújtják és megerősítik az izmokat és inakat, rugalmassá teszik a gerincet és az izületeket, felfrissítik a vérkeringést.

Az ászanák (jógapózok) inkább kitartandó, mozdulatlan pózok, mint gyakorlatok melyeket mindenkor lassan, mély átéléssel kell kivitelezni, s melyeket mindig mély hasi légzés kísér. Ezek a finom mozdulatok nemcsak felébresztik a test - tudatot, hanem egyúttal lelkünkre is mély kihatással vannak. Megszabadítanak bennünket félelmeinktől, megtanítanak arra, hogyan lehetünk mindig derűsek, kiegyensúlyozottak. A jóga gyakorlás után kipihentnek, felfrissültnek érezzük magunkat.

ászanák, jógapózok

Minden ászana három részből áll:

•  a póz felvételéből

•  megtartásából

•  befejezéséből

A jóga ászanák vagy más néven jógapózok a test összes rendszerét megdolgoztatják, rugalmassá téve a gerincet és az izületeket, megerősítve az izmokat, mirigyeket és a belső szerveket.

Fontos, hogy soha ne erőltessünk olyan helyzetet, amelyet a testünk még nem képes kivitelezni. Csak amikor már kilazultak az izmok, és még nagyobb nyújtást engednek, akkor tudunk egy pózban további fejlődést elérni.

 

 
Jógaközpont
Masszázs
Reflexológia
Alapítvány
Bemutatkozás
Jógáról általában
Hatha Jóga
Kaya Kalp Jóga
Ászanák
Pranayama
Meditáció
Képgaléria
Videó
Órarend
Jóga nidra
Masszázsról általában
Reflexológia
Alapítványunkról
Dokumentumok
Szervezeti adatok
Elérhetőség
Támogatások